Reisverzekeringen

Een reisverzekering is een verzekering die de schade opgelopen tijdens het reizen dekt. De meeste reisverzekeringen dekken alleen vakantie, geen zakenreizen. Een reisverzekering is een vorm van schadeverzekering. Reisverzekeringen kennen een basisverzekering die naar keuze kan worden uitgebreid voor bijvoorbeeld zakelijke reizen, bagage, extra kosten (zoals extra verblijfskosten door ziekte of gipsvlucht), geneeskundige kosten, wintersport, geld en dergelijke.

Reisverzekeringen zijn een aanvulling op verzekeringen als de zorgverzekering, inboedelverzekering en autoverzekering en biedt alleen dekking als de schade niet onder een andere verzekering valt.

Er zijn heel veel verschillende soorten reisverzekeringen. De meest voorkomende zijn:

Aflopende reisverzekering. Deze wordt afgesloten voor één vakantie en is geldig vanaf dag 1 van de vakantie tot op de dag van thuiskomst.
Doorlopende reisverzekering. Dit type is het gehele jaar door geldig. Ga je op vakantie, dan ben je vanaf dag 1 tot de dag van thuiskomst automatisch gedekt. Je hoeft dus niet voor elke vakantie apart weer een reisverzekering af te sluiten.
Annuleringsverzekering. Dit is een heel ander soort reisverzekering. Deze biedt namelijk dekking tegen de kosten als je vakantie niet door kan gaan. Ook de reissom wordt hiermee (deels) vergoed. Er moet dan wel een geldige reden zijn (zoals overlijden, ernstige ziekte of ongeval), zoals die in de polisvoorwaarden staat, waarom de vakantie niet door kan gaan. Ook van de annuleringsverzekeringen zijn een aflopende en een doorlopende variant.

Reisverzekeringen bieden dekking voor diegene die is/zijn verzekerd. Dat staat altijd in de polis vermeld. Er zijn reisverzekeringen voor een alleenstaande, één volwassene met thuiswonende kinderen of 2 volwassenen, en voor een gezin.

Reisverzekeringen vergelijken